Ny seier til Papina på Jarlsberg

Papina (Papagayo E.-Tamaya) startet på Jarlsberg for trener/kusk Kristine Kvasnes mandag 20. februar og hun vant enkelt sin andre seier i 2023. Løpet kan du se her

Teksten videre og bildet nedenfor er fra www.trav365.no

Princess Viking tok enkelt teten foran Papina, mens Frode Hamre var med på notene og klemte til med Fashion Patrice. De kom imidlertid ingen vei og da 500 meter gikk etter 1.10,8 krabbet Fashion Patrice ned i førstespor. Posisjonen ble dermed tredje par innvending. Opp mot 1.000 meter ble farten dempet noe, men ikke mer enn at passeringen lød 1.13,3. På siste langsiden gikk det tråere og da lå feltet på stripe. Inn mot siste sving var fortsatt lederen pigg, mens Hamre-hesten Fashion Patrice dalte gjennom feltet. Isteden angrep Papina med sin trener Kristine Kvasnes fra lederrygg og de avgjorde helenkelt til sin fordel med flere lengder. Andre ble en tapper Princess Viking. – Fikk fikk den ryggen vi ønsket og alt ble perfekt. Det ble veldig, veldig lett i dag. Så det var veldig moro. Nå får andelslaget bak Papina betalt for sin tålmodighet, sa Kvasnes etter triumfen. Vinnertiden på Papagayo E-datteren ble 1.15,7, som var 1,3 sekunders rekordforbedring.