Forus – Papagayo E. toåring med ekstremt talent

Oppdretter og amatørtrener Henrik Haugsgjerd på Nærbø forteller om en toårig hoppe som han er veldig godt fornøyd med. Hestene som Henrik oppdretter får alle navn som begynner med «Song Of » og navnet på hoppa som Henrik forteller om er Song Of Rat Tata (e. Papagayo E. – Our Trophy Gal e. Credit Winner).

Toåringen står på samme stall og trener sammen med Song Of Eline (vinner av en kvalifisering i Hoppedivisjonen – Travavl.no 1. mai 2021) og Henrik Haugsgjerd forteller om ei hoppe med et ekstremt talent:

Song Of Rat Tata har trent fint hele tiden og hun har aldri vært behandlet. Vi har et fint treningstrekk der jeg kjører intervaller på 800m. Hun har vært på Forus en gang tidligere og da gikk hun greit 1.25/2000m. I dag var vi på Forus for andre gang. Song Of Rat Tata går uten sjekk og stenger. Hun går helt rett og var spenstig og fin på 1.22/2000m. Hun avsluttet 1.19 fart siste 500m. Jeg melder henne i mønstringsløp 9. juni og i løpet av august så kjører vi også prøveløp.

Papagayo E. avkommene er tidlig utviklet og talentfulle. De eldste avkommene er som kjent to år og det er derfor mønstringsløp (arrangeres fra 1. mai) som er den første mulighet til å vise seg i offentligheten.

Per 21. mai er det fire Papagayo E. – toåringer (Almaz Poderoso, Papina, Lucky I Am, Lucky Runaway) som har gjennomført mønstringsløp (i 1.25-1.27 fart) og førstkommende søndag vil også S.M.K. Samoon (e. Papagayo E.- Paradise Augustinu) starte i mønstringsløp på Jarlsberg travbane. Det betyr at Papagayo E. er den avlshingst som har hatt flest godkjente avkom i mønstringsløp så langt i 2021.

Song Of Rat Tata (e. Papagayo E. – Our Trophy Gal) – åringsbilde fra sommeren 2020