DNT’s statistikk for 2022: Papagayo E. på topp i alle kategorier for avlshingstenes treåringer

Året 2022 er historie og  DNT’s statistikk med topplister innenfor alle kategorier ligger ute. Papagayo E.’s første årgang er som kjent tre år i 2022. Derfor er det ekstra spennende å se hvordan han hevdet seg blant de andre avlshingstene.

Topplistene for varmblods avlshingster er lystig lesning – Papagayo E. topper alle listene til DNT!! GRATULERER VERDENSMESTER PAPAGAYO E. – NÅ OGSÅ PÅ TOPP SOM AVLSHINGST!!!!!!!

Nå er det slik at listene ikke blir endelige før alle data er er hentet inn fra starter i utlandet, men det er fantastisk å se at det er Papagayo E., Maharajah og Muscle Hill som har de beste resultatene for avlshingster som har flere (enn 5) avkom. Papagayo E. har flest antall seire, flest antall startende hester og flest antall seire på sine 3-åringer. For starter i Norge er det også Papagayo E. på topp knepent foran Muscle Hill og Maharajah. Det er veldig lenge siden (har ikke skjedd i moderne tid?) en norskfødt avlshingst havnet på topp blant alle avlshingstene.

Avlshingster med mest innkjørt i Norge på sine 3-årige avkom
Avlshingster med flest seire i Norge på sine 3-årige avkom
Avlshingster med flest starter i Norge på sine 3-årige avkom