Papagayo E. – kåret til ukens avlshingst i www.trav365.no

 Trav365.no skriver:

Vi kårer Papagayo E. som ukas varme avlshingst etter at Lucky I Am og Milltag begge tok sterke seier.

Lucky I am var alt annet enn det i sportrekningen og fra 12. sporet havnet treåringen helt sist fra start. Jørn Bjaanes fant den optimale linjen gjennom den første svingen og havnet i fjerde par utvendig. Da stolleken om teten var ferdig satt Lucky I Am i andre par utvendig, men dette ble til dødens runden fra mål. Inn i siste svingen overtok Lucky I Am og kjørte fra feltet sammen med Sacrifice. Sistnevnte kom litt nærmere opppunder mål, men Papagayo E.-sønnen vant knapt men sikkert. Rogalandshesten har kun startet på Forus og Sørlandet, men virker å ha mer inne og blir nok en veldig fin hest fremover.

Like håpløs var sportrekningen for Milltag på Bjerke søndag. Paw Mahony var imidlertid meget offensiv fra 12. sporet og satt tidlig i tet med treåringen. På oppløpet bare kjørte Mahony unna til en imponerende debutseier.

Med Milltags seier har Papagayo E. 13 vinnere i debutårgangen. Av 50 norskfødte avkom født 2019 har 25 har startet så langt. Fire avkom har gått under 1.15 og tre stykker har så langt tjent over 100.000 kroner – og mange nærmer seg det tallet. Det må sies å være godkjente tall, og med relativt store årganger fremover vil nok Coktail Jet-sønnen være kandidat til å bli ukas varme avlshingst flere ganger.

Ukens avlshingst, Papagayo E., – her er han tidlig som treåring og klar for en stor løpskarriere – nå er det verdensmesterens treåringer som vinner løp (totalt 20 seire så langt). Foto: Claes Sjölin