Ny treåringsvinner – den 28. avkomseieren i 2024

Treårige Comedy (Papagayo E. – Empress Tile) startet for andre gang i livet på Varig Orkla Arena 8. april. Hoppa var godt med fra start og fikk et fint løp av kusk Magne Olsen. Hun angrep ut i oppløp og avgjorde sikkert til seier på17,8/2300m.

Dette er avkomseier nr. 28 for Papagayo E – Verdensmesteren i år og Comedy er den andre treåringen som vinner løp.

Comedy ble kusket av trener Magne Olsen. Eier er Marit Olsen & Magne Olsen. Oppdretterer Cecilie Kolstad.

Gratulerer til Stall Magne Olsen, oppdretter og alle involverte 🇧🇻🇧🇻🇧🇻

Bildet fra Facebook-siden til Magne Olsen.

TGN’s Ove Bjerkeseth skriver følgende i en artikkel i TGN:

3-års hoppa Comedy galopperte i debutløpet, men viste fine takter da hun vant i karrierens andre start. Denne gangen virket Papagayo E-datteren stødig og fin, og løste kjapt bak bilen. Etter en fin spurt ble det en sikker seier på tiden 17,8. I spillet var hun en overraskelse for mange.

– Hun gikk bra, og vi fikk et fint ryggløp. Jeg kjente at det var en del å kjøre med i siste sving, og følte at seieren ble enkel. Bilstart taklet hun veldig godt. Vi hadde prøvd det på forhånd. I det første løpet fikk hun en hest utenpå seg, skvatt og galopperte. Det anser jeg som et uhell. I dag satte vi på can’t see back. Jeg varslet på forhånd at hun kunne 17-18, og var ikke overrasket over seieren.

Hoppa ble ropt inn på Klasseløpsauksjonen på Bjerke.

– Vi kjøpte et par hester det året. Det var datteren min Janne som sa at jeg burde kjøpe Comedy, og det ble slik. Hoppa har fin stamme. Det var for øvrig Janne som temte henne.

Comedy viste tidlig talent, og er en familiehest. Magne eier henne sammen med kona Marit.

– Hoppa har hatt lett for det hele tiden. Kan være litt hvass, så det er en fordel å ha kjørt en del hest tidligere. På løpsdagene har hun vært overraskende rolig. Det er ei hoppe med fint eksteriør, og så er hun fornuftig. Vi eier henne sammen, og koser oss når det går bra. Kona gjør mye jobb i stallen hver dag. Comedy er både rask og sterk. Hun har fått godt med trening. Mye trening i bakker i marka, og noen hurtigarbeider. Det har blitt lite intervaller med tanke på å holde henne rolig. Med årene har jeg lært at man ikke skal ha for store forhåpninger. Fremover blir det å starte på hjemmebane. Det er et 3-års løp på Orkla om 14 dager som kan være aktuelt. Jeg vil legge til at banen har blitt kjempefin i det siste.